USA - SAD - Sjedinjene Američke Države

Vize.hr može pomoći kod ispunjavanja online aplikacije preko interneta za izradu vize za SAD, te s vama zajednički dogovoriti termin sastanka u konzulatu SAD-a.

Tražitelj vize mora osobno otići na prije zakazani termin u Konzulat SAD-a na razgovor uz popratnu dokumentaciju ovisno o vrsti vize koju tražite.

Ako mi kao agencija posredujemo u ispunjavanju online prijave za vas, tada nam morate dostaviti sve tražene informacije i uplatu za svaku osobu za koju se vrši apliciranje. Poslat ćemo vam formular na Hrvatskom jeziku koji je potrebno potpuno, cjelovito i istinito ispuniti te nam ga poslati nazad mailom ili dostaviti osobno. 

Trošak ispunjavanja aplikacije iznosi:        1500,00 kuna po putovnici (PDV uključen)

Konzularna naknada se plaća odvojeno i iznosi:     160,00 USD

 

POSLOVNE I TURISTIČKE VIZE (B1/B2) ZA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Kako biste osigurali visok stupanj vjerojatnosti izdavanja vize od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država, molimo pročitajte sljedeće informacije i upute.

Hrvatski državljani koji žive i rade u inozemstvu zahtjev za američku vizu mogu podnijeti i u Veleposlanstvu SAD-a u Zagrebu. Primjerice, ako živite i radite u Bosni i Hercegovini ili Njemačkoj, zahtjev za vizu B1/B2 možete predati i u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu.

Na temelju B1/B2 vize ne može se raditi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Obrazac zahtjeva za vizu DS-160  zatraži se slanjem e-maila na:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  Mi ćemo za Vas preko službenih stranica izraditi DS-160 te vam poslati potvrdu o izradi istog.

 

Kod podnošenja zahtjeva za vizu, potrebno je opravdati svrhu i uvjete boravka, mogućnost pokrivanja troškova putovanja te dokazati namjeru povratka (obiteljske  veze, stabilnost zaposlenja, studentska prava), a u tome Vam, osim razgovora s američkim konzulom, mogu pomoći i dodatni dokumenti koji  ovise o osobnim okolnostima svakoga pojedinog podnositelja zahtjeva za  vizu. Navedeno  ne predstavlja  iscrpan  popis dokumenata i njihovo donošenje na razgovor za vizu nije jamstvo da će viza biti odobrena. Potrebno je procijeniti; koji bi se dokumenti mogli primijeniti na vašu trenutnu situaciju, a od vas će se tijekom razgovora tražiti da objasnite američkom konzulu svrhu vašega putovanja i razloge zbog kojih ćete se vratiti u Hrvatsku.

OBVEZNI DOKUMENTI: VALJANA PUTOVNICA, ISPISANA POTVRDNA STRANICA OBRASCA DS-160, NOVIJA FOTOGRAFIJA 5 x 5 cm, DOKAZ O PLAĆENOJ NAKNADI ZA OBRADU ZAHTJEVA

DODATNI DOKUMENTI: 

  • Putovnica s prijašnjim američkim vizama, čak i ako im je valjanost istekla
  • Rodni list
  • Dokaz o obiteljskim vezama (vjenčani list, rodni listovi djece)
  • Dokaz o financijskoj situaciji:

          o  Potvrda  banke  o  stanju  na (kunskom ili deviznom) računu

          o  Porezni dokumenti (uvid u stanje poreznog obveznika)

  • Dokaz o zaposlenju:

         o  Potvrda poslodavca o visini osobnog dohotka i poziciji u tvrtki

         o  Platne liste

         o  Ugovor o radu

  • Dokaz o obrazovanju (studentski indeks ili prijepis ocjena)
  • Dokaz o stalnom boravku u Hrvatskoj ako niste hrvatski državljanin (boravišna iskaznica)
  • Dokaz o posjedovanju ili dugoročnom najmu nekretnine

 

Za djecu mlađu od 18 godina:

  • Rodni list
  • Originalna ovjerena suglasnost oba roditelja za putovanje djeteta u SAD

Preporučujemo da djeca između 14 i 18 godina na razgovor za vizu dođu u pratnji jednog od roditelja.

 

Riješite upitnik o tome koja vrsta vize Vam je potrebna: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wizard.html

Više informacija i sve upite pošaljite na naš e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

ŽELITE LI NARUČITI IZRADU VAŠE VIZE ?
Pošaljite nam e-mail na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Nazovite nas na telefone: 01/3096-641
Posjetite našu  poslovnicu: Ulica grada Vukovara 19, 10000 Zagreb